Home
BAS 1
2012/2013
 

Advendo '57 1 - BAS 1 : 2-1


Advendo '57 1 2 - 1 (0 - 0) BAS 1
Competitiewedstrijd
30-3-2013
Sportpark Allemanskamp, Schras 65 Ederveen

Gemiste kans voor open doel

Het is BAS zaterdagmiddag niet gelukt om Advendo '57 onder zich te houden. In de onderlinge ontmoeting met de ploeg uit Ederveen ging BAS in de slotfase met 2-1 onderuit, waardoor Advendo sinds zaterdagmiddag 17.00 uur de nieuwe koploper is in 3B. "Toch de complimenten aan de spelers. We hebben er het maximale aan gedaan, een gelijkspel was verdiend geweest", zegt trainer John Kamphuis op Twitter.

Het was zo rond minuut vijfenzeventig in de wedstrijd. Advendo bleek in de eerste helft wat te sterk voor BAS, kon ondanks een paar goede kansen de score niet openen en ook na de rust kreeg de Ederveense ploeg een aantal mogelijkheden om de ban te breken. Dit lukte echter niet en ineens was daar voor BAS de ingevallen Leroy Staring. Door goed doorzetten van Mark Schaap kwam Staring vrij voor het vijandelijke doel, maar de Biddinghuizense aanvaller kon de keeper niet passeren. Een grotere kans op een openingstreffer kreeg BAS niet, een kans die na negentig minuten als typerend voor de wedstrijd kon worden beschouwd.Kon BAS minder gevaarlijk worden dan Advendo, de ploeg deed qua spelbeeld niet eens zoveel onder voor de tegenstander. Het spel golfde gedurende de negentig minuten over en weer, maar uiteindelijk was het wel Advendo dat met de overwinning aan de haal ging. Vooral in het tweede bedrijf kon BAS nog dreigend worden via een kopbal van Stefan Tolhoek en een gevaarlijke voorzet van Tom Drent, maar baten mocht dit niet. Advendo kwam na meerdere goede kansen in de tachtigste minuut op voorsprong, zeven minuten later was het pleit ietwat gelukkig definitief beslecht: 2-0. Danny Mol deed voor de Biddinghuizenaren diep in blessuretijd nog wel wat terug, maar dit kwam duidelijk te laat voor een comeback.BAS had in 3B zaterdagmiddag enorm goede zaken kunnen doen. Bij winst had de ploeg niet alleen tegenstander Advendo ’57 op vijf punten achterstand gezet, ook Zeewolde verspeelde in eigen huis punten tegen Hatto Heim(2-2). Een net zo grote ‘wat als gedachte’ als bij de kans van Staring. Een gemiste kans voor BAS in de strijd om de titel, maar deze kans hoeft niet het einde van deze titelaspiraties te betekenen. Met nog vier wedstrijden is er nog van alles mogelijk, een punt achterstand is gezien de resterende wedstrijden in te lopen. Feit is wel dat BAS een jonge ploeg heeft, een jonge ploeg die zichzelf moet oprichten. Lukt dat laatste, dan hoeven de titeldromen nog echt niet in de spreekwoordelijke vriezer.

Inmiddels is Advendo de koploper in 3B, gevolgd door BAS. De Biddinghuizense ploeg heeft een achterstand van één punt. Zeewolde zag door een gelijkspel Terschuurse Boys langszij komen, beide ploegen kijken tegen een achterstand van vier punten aan. Volgende week speelt BAS weer eens een thuiswedstrijd, dan neemt de ploeg het op tegen De Glind. Aanvang op Sportpark De Schelp is om 14.30 uur. Komt allen!

Resterend programma top vier

BAS
6-apr De Glind(thuis)
13-apr EFC '58(uit)
27-apr Zeewolde(thuis)
4-mei Stroe(uit)

Advendo '57
6-apr EFC '58(thuis)
13-apr Zeewolde(uit)
27-apr Stroe(thuis)
4-mei Terschuurse Boys(uit)

Terschuurse Boys
6-apr Hatto Heim(thuis)
13-apr Swift '64(thuis)
27-apr SEH(uit)
4-mei Advendo '57(thuis)

Zeewolde
6-apr SEH(uit)
13-apr Advendo '57(thuis)
27-apr BAS(uit)
4-mei DSV '61(thuis)

Wouter Foppen
foto's: Advendo '57Doelpuntenmakers BAS:


Danny Mol
1x
   
Opstelling BAS 1 (4-4-2):Eerder gespeelde wedstrijden tegen Advendo '57 1:
2012/201322-9-2012BAS 1 - Advendo '57 12 - 1[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis

© Copyright 2024, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat