Swift '64 1 1 - 1  BAS 1
15-10-2011
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS krijgt te weinig in derby

BAS heeft aan de uitwedstrijd bij Swift’64 een punt overgehouden. In de derby was BAS sterker dan Swift, maar vergat het te winnen. Doelpuntenmaker aan de kant van BAS was Leroy Staring.

Trainer Wout Sleurink kon vooraf niet beschikken over een voltallige selectie. Bas de Raat is nog steeds geblesseerd en Gerben Schalen en Fatos Azemi waren deze middag niet aanwezig. Sleurink koos voor Remon Claassen als centrale verdediger, waardoor Corné op ’t Hof begon als rechtsback.

Direct na het eerste fluitsignaal waren de verhoudingen al duidelijk. BAS voetbalde goed en was dominant. Swift gokte op een bevlieging van topscorer Meloudi Zaki, maar die kwam er in de eerste helft niet echt aan. Echt gevaarlijk werden beide ploegen nog niet.

Het eerste moment van opwinding kwam na zo’n twintig minuten gespeeld te hebben. Een overduidelijke handsbal van een Swifterbantenaar werd over het hoofd gezien door de warrig leidende scheidsrechter. Meer dan wat boze spelers van BAS leverde dit moment helaas niet op.

BAS was dreigender dan Swift en speelde ook veel beter voetbal. De Swiftebantenaren hanteerde vooral de lange bal om zodoende Meloudi Zaki zo goed mogelijk te gebruiken. Een aantal keer werd de spits ook ingespeeld, maar de verdediging van BAS hield goed stand.

Tien minuten voor de rust kwam Swift uit het niets op een voorsprong. Een zoveelste lange bal van de keeper viel tussen de verdediging en keeper Machiel Werkman. Beide reageerden niet of nauwelijks, waardoor Swift dankbaar gebruik kon maken en de score opende. BAS probeerde na deze domper nog voor de rust de stand gelijk te trekken, maar dit lukte niet.

Na de rust was BAS heer en meester. Swift kon niets anders doen dan naar achter lopen en de Biddinghuizenaren tegen te houden. Dit wou niet echt lukken, want BAS creëerde een aantal goede mogelijkheden. Vooral Nabil Essadouqi was een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar die had het vizier niet op scherp staan.

Twintig minuten later kwam het duel echt los. Sleurink greep in en bracht Fatih Kaya en Luke van de Burg voor Robby Bartels en Remon Claassen. BAS ging vol op de aanval spelen, waardoor Swift er een aantal keer heel gevaarlijk uit kwam. Uiteindelijk bleek de zet van Sleurink de goede. Een aanval van BAS kwam terecht bij aanvaller Leroy Staring. Die stond oog in oog met de keeper en faalde niet: 1-1.

Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. BAS ging voor de volle buit, wat ook terecht was geweest. Swift werd vooral gevaarlijk door snel te counteren. De verdediging van de Biddinghuizenaren lag open, waardoor Swift in de slotfase nog een aantal keer dichtbij de overwinning was, maar scoren deden beide ploegen niet meer.

Zo eindigde de derby in een gelijkspel. BAS had gezien het wedstrijdbeeld meer verdiend, maar het had in de slotfase ook zomaar kunnen verliezen. De aankomende week weer volop trainen en voorbereiden op de volgende derby, aanstaande zaterdag. Dan speelt BAS om 18:00 uur in Dronten tegen asv Dronten. Komt allen en steun ons vlaggenschip ook in deze derby!