BAS 1 - HTC 1 : 5-1

BAS 1 5 - 1 (2 - 1) HTC 1
20-8-2011

BAS wint makkelijk van HTC

Afgelopen zaterdag heeft BAS de derde oefenwedstrijd, thuis tegen HTC uit Zwolle met ruime cijfers gewonnen. In een rommelige wedstrijd won BAS vrij gemakkelijk met 5-1.
Opstelling BAS: Doel; Sander Westdijk, Verdediging; Remon Claassen, Stefan Tolhoek, Corne op 't Hof, Azad Abdullah, Middenveld; Iven van Velden, Marco Westerhof, Jeroen Boshuizen, Aanval; Fatos Azemi, Nabil Essaddouqi, Kay Oomen. Reserve; Tom Drent, Mark Schaap, Leroy Staring.
Met een nog steeds niet complete selectie stond afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd tegen HTC op het programma. HTC is afgelopen seizoen gepromoveerd van de 4e klasse naar de 3e klasse en mag daarom als gelijkwaardige tegenstander worden gezien. Trainer Wout Sleurink is nog opzoek naar een vaste basisopstelling en probeerde deze middag weer een aantal spelers uit op andere posities. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten erg rommelig. Beide ploegen hadden problemen met de opbouw en leden beide ploegen veel balverlies. Het was BAS die de eerst kans kreeg in de 6e minuut van de wedstrijd maar het schot van Kay Oomen ging net over het HTC doel. In de 12e minuut kwam BAS wel op voorsprong al was dit doelpunt een cadeautje van de achterhoede van HTC. Een verkeerde terugspeelbal van de verdediging werd door Fatos Azemi handig onderschept en Fatos kon daarna gemakkelijk de 1-0 tegen het net aan schieten. Ook na dit doelpunt bleven beide ploegen slordig spelen. BAS had wel het betere van het spel maar echte grote kansen bleven uit. Het duurde daarom ook tot de 35e minuut van de wedstrijd dat BAS de 2-0 kon scoren. Uit een voorzet van Corne op 't Hof miste Stefan Tolhoek en Marco Westerhof in de 16 meter de bal en kon de verdediging van HTC de bal nog wegwerken. Maar uit deze afgeslagen aanval kreeg Nabil Essaddouqi de bal voor zijn voeten en met een schitterend schot plaatste hij de bal in de rechter bovenhoek en was de 2-0 een feit. Vlak voor rust kon HTC nog even wat terug doen. In de 44e minuut werd een aanvaller van HTC onreglementair gestopt in de 16 meter van het BAS doel wat betekende dat HTC een strafschop mocht nemen. HTC faalde niet en zo was de ruststand 2-1.
In de rust was Remon Claassen vervangen voor Mark Schaap en was Fatos Azemi vervangen door Leroy Staring. Ook Jeroen Boshuizen is in de kleedkamer achter gebleven en was vervangen voor Tom Drent. Echter de tweede helft liet het zelfde beeld zien als de eerste helft. Opnieuw hadden beide ploegen moeite met de opbouw en leden beide ploegen opnieuw veel onnodig balverlies. Toch was het BAS dat in de 61e minuut scoorde. Na een knap schot op doel van Tom Drent werd de bal nog gekeerd door de keeper van HTC maar de terug springende bal kwam voor de voeten van Kay Oomen die makkelijk de 3-1 kon scoren. Direct na de aftrap in de 62e minuut verspeelde HTC opnieuw de bal en kreeg BAS, Kay Oomen, opnieuw een grote mogelijkheid om de 4-1 te scoren. Maar de bal belande naast het doel zodat de stand nog even op 3-1 bleef staan. In de 75e minuut was het dan wel weer raak. Aanvaller Leroy Staring stoorde de verdediging van HTC erg goed en veroverde de bal en kon zo de 4-1 scoren. Dat deed hij in de 88e minuut nog een keer en scoorde zo ook in deze wedstrijd zijn tweede doelpunt en bepaalde de eindstand op 5-1. Zo won BAS opnieuw de wedstrijd al was het spelbeeld deze middag niet hoogstaand. Toch heeft BAS nu 4 wedstrijden gespeeld in de aanloop naar de competitiestart en heeft het in deze 4 wedstrijden al 19 keer gescoord. Dat geeft toch wel aan dat de aanval van BAS erg gevaarlijk is en dat de komst van Leroy Staring een grote aanwinst voor BAS is. En dan te bedenken dat ook nog de nieuwe aanwinst Marc Rijneveld binnenkort bij de selectie zal aansluiten, hij terug komt van een blessure, wat de selectie in aanvallend opzicht alleen nog maar sterker maakt. Wat dat betreft heeft trainer Wout Sleurink keuze genoeg om straks, als iedereen weer beschikbaar is, een sterke selectie op het veld te zetten.
Was scoren vorig jaar nog wel eens een probleem de cijfers nu na vier wedstrijden geven aan dat de aanvallers van BAS makkelijk scoren. Nu ook nog wat beter voetbal in de opbouw met minder onnodig balverlies dan kan dit nieuwe BAS dit seizoen zeker mee gaan doen voor de prijzen.
Komende dinsdagavond moet BAS de bekerwedstrijd uit in Dronten tegen Reaal afwerken. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur.