Zeewolde 1 2 - 1 (0 - 1) BAS 1
16-10-2010, 15:00 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Zeewolde - BAS

Zaterdag stond de streekderby Zeewolde – BAS op het wedstrijd programma. Was het vorig jaar nog BAS die in de laatste minuut de overwinning binnen haalde en aan het langste eind trok, nu was het Zeewolde die in de laatste minuut de winnende treffer maakte en zo de volle driepunten thuis hielden.

Op een mooi en nieuw kunstgrasveld onder prima weersomstandigheden begon de streekderby om precies 15.00 uur onder leiding van scheidsrechter Hoogharen uit Deventer. Trainer Marcel Boelens kon wederom, op Jeroen Boshuizen na, over een volledige selectie beschikken. Deze middag stond in de basis de jongeling Rick Aernaudts wat betekende dat Corné op ‘t Hof op de bank zat met naast hem Theo Scholten en Jeroen Tolhoek. Als reservekeeper was deze middag Jaco Schaap op de bank aangeschoven. Na de slechte wedstrijd vorige week tegen Harskamp had BAS iets goed te maken tegen Zeewolde. Dat betekende dat alleen winst deze middag telde om zo ook weer aansluiting met de subtop van de competitie te krijgen. Het begin van de wedstrijd vond vrijwel alleen op het middenveld plaats. Beide ploegen waren duidelijk aan het aftasten hoe de tegenstander zou gaan spelen. Beide ploegen hadden de opdracht gekregen vroeg te storen om de opbouw van een aanval te voorkomen. Gaande de wedstrijd kreeg BAS de wedstrijd onder controle. De achterhoede gaf erg weinig weg waardoor er vrijwel geen kansen voor Zeewolde ontstonden. Ook BAS kreeg weinig kansen maar de eerste kans in de 17e minuut was wel gelijk raak. Een prachtige pass uit het middenveld op Nabiel Essaddouqi die de bal goed op de voor het doel vrij staande Danny Maassen afspeelde, waarna deze beheerst de 0-1 in de touwen schoot. Een schitterende aanval uit het boekje met een prachtige beloning. Na dit doelpunt kreeg BAS steeds meer het vertrouwen en had de wedstrijd geheel onder controle. Echter beide ploegen creëerden erg weinig kansen voor de beide doelen en zo bleef de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld afspelen. Beide grensrechters hebben gedurende eerste helft vrijwel niet één keer hoeven vlaggen voor buitenspel. In de 37e minuut van de wedstrijd had BAS de eerste tegenvaller te pakken. In een verdedigende actie van Bas de Raat blesseerde Bas zijn rechter knie. De blessure was dusdanig ernstig, dat hij niet meer verder kon spelen en dus kwam Theo Scholten voor hem in het veld. Door het uitvallen van Bas moest de gehele achterhoede worden gereorganiseerd en ging Gerben Schalen naast Stefan Tolhoek in het centrum van de verdediging spelen en ging Martijn Steenbeek naar de rechterkant van de verdediging. Theo Scholten nam links de plaats van Martijn Steenbeek voor zijn rekening. Na deze vervelende tegenvaller gaf BAS het spel uit handen en was het zaak de rust te halen zonder schade op te lopen. Dit lukte en dus was de ruststand 0-1.

BAS begon met een ongewijzigde selectie aan de tweede helft. In de rust was gebleken dat de blessure van Bas de Raat best wel eens ernstig kon zijn en was het nu zaak deze tegenvaller van zich af te schudden en de wedstrijd met een tweede doelpunt op slot te gooien. Gedurende de tweede helft was het spel aan beide kanten gezakt naar een zeer matig niveau. BAS kon de wedstrijd niet meer controleren door slordig spel en Zeewolde was zo nu en dan ook volledig de weg kwijt. In de 63e minuut werd Rick Aernaudts gewisseld en kwam Corné Op ‘t Hof voor hem in het veld. In de 65e minuut kreeg Zeewolde van de scheidsrechter nog eens een gele kaart wat al de 4e gele kaart van de wedstrijd was voor Zeewolde tegen 2 gele kaarten voor BAS. In de 66e minuut liet de scheidsrechter opnieuw zien dat hij deze middag aanwezig was. Een dieptepass uit het middenveld op de buitenspel staande aanvaller van Zeewolde liet de scheidsrechter doorspelen waardoor Zeewolde uit een buitenspel situatie de 1-1 maakte. Grensrechter Eddie de Gier van BAS mocht deze middag 2 keer vlaggen voor buitenspel en één van die keren liet de scheidsrechter hem staan voor Jan met de korte achternaam. Na de wedstrijd bevestigden supporters van Zeewolde, die op één lijn stonden, dat het zeker 3 meter buitenspel was. Met dank aan de scheidsrechter was de wedstrijd definitief gekeerd. Voor BAS was het zaak nu stand te houden en te loeren op een counter. In de 71e minuut werd de moe gestreden Nabiel Esaddouqi gewisseld voor Jeroen Tolhoek. Maar ook na deze wissel bleef het spel van beide kanten slecht met Zeewolde nu meer in de aanval. Tot in de laatste minuut van de wedstrijd leek het erop dat BAS toch nog een punt overhield. Echter in de allerlaatste seconde scoorde Zeewolde toch nog de winnende treffer. De hele BAS selectie was na de wedstrijd zeer teleurgesteld. Natuurlijk, vorig jaar was het zelfde gebeurd, maar dan andersom. Maar toen zat er geen luchtje aan de overwinning. Vanmiddag heeft BAS een gevoel overgehouden dat de ploeg onrecht is aangedaan zonder zelf schuld te hebben. Met de wetenschap dat naast Jeroen Boshuizen nu ook Bas de Raat met een ernstige blessure in de ziekenboeg zit is de gehele selectie sacherijnig naar Biddinghuizen teruggekeerd.

Volgende week is de selectie vrij omdat er een beker- en inhaalprogramma op het rooster staat. Zaterdag 30 oktober ontvangt BAS Hulshorst en zullen de frustraties van deze laatst gespeelde wedstrijd opzij moeten worden gezet om dan toch weer het voordeel naar ons toe te trekken.

Danny Maassen

ZEEWOLDE 1 - BAS 1: 2 - 1 (0 - 1)

16' doelpunt 0 - 1  Danny Maassen (Nabil Essaddouqi)