BAS 1 - Hoevelaken 1 : 5-1

BAS 1 5 - 1 (1 - 0) Hoevelaken 1
11-9-2010, 14:30 uur

Vijfklapper tegen Hoevelaken geeft vertrouwen

Na afgelopen dinsdag voor de beker in een goede wedstrijd al gewonnen te hebben van SV Zwolle was zaterdagmiddag voor de competitie Hoevelaken de volgende prooi.

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen moest er gewonnen worden om de vieze smaak van vorige week tegen VVOP definitief te doen vergeten. Trainer Marcel Boelens kon over een vrijwel complete selectie beschikken. Alleen Ronald Hulsker was nog niet fit genoeg, maar zal spoedig aansluiten.
Onder prachtige weersomstandigheden starten scheidsrechter de Jager uit Elburg om half 3 de wedstrijd. In de eerste 5 minuten taste beide ploegen elkaar af. Het was uiteindelijk BAS die in de 8 minuut van de wedstrijd het eerste initiatief nam om gevaar te stichten. Met een steekpass van Stefan Tolhoek op Nabiel Essaddouqi kon deze zo het strafschopgebied inlopen. Een Hoevelaken verdediger stopte Nabiel onreglementair af wat een strafschop voor BAS opleverde. Deze kans moet je Stefan Toelhoek niet geven. Hij schoot de bal hard en resoluut aan de linkerkant van de keeper tegen de touwen 1-0.
Een mooie opsteker aan het begin van de wedstrijd voor BAS. Gaande de tijd werd het een echte wedstrijd waarin Hoevelaken de gelijkmaker wilde maken en BAS de score naar 2-0 wilde trekken. Voor beide doelen ontstonden er kansen. BAS kwam een aantal maal dicht bij de 2-0 en Hoevelaken was soms erg gevaarlijk met de counter nadat BAS op het middenveld de bal onnodig verloor. Uiteindelijk was de ruststand 1-0 en was het gezien het spelbeeld in de eerste helft alles nog mogelijk.
Trainer Boelens wisselde na de rust niet zodat BAS ook de 2e helft starten met de zelfde basis als in de eerste helft.
Met de opdracht in de achterzak snel de 2-0 te maken begon BAS sterk in de 2e helft. Dit leiden al in de 48e minuut tot de 2-0. Opnieuw een staakpass van Stefan Tolhoek op Nabiel Essaddouqi die op snelheid zijn tegenstander klopte en schitterend de 2-0 tegen de touwen schoot. Na dit doelpunt was Hoevelaken even helemaal de weg kwijt. Direct na de aftrap veroverde BAS opnieuw de bal en uit een voorzet van Danny Maassen op Mark Schaap stiften Mark de bal schitteren over de Hoevelaken keeper die te ver voor zijn doel stond en was het na 5 minuten spelen in de 2e helft al 3-0. Hoevelaken was opnieuw helemaal de weg kwijt en had erg veel geluk dat Robbie Bartels in de 50e minuut niet de 4-0 scoorde. Vanaf de middenlijn zag hij de doelman van Hoevelaken veel te ver voor zijn doel staan maar het schot op doel had te weinig kracht om in de touwen te belanden. Halverwege de 2e helft herpakte Hoevelaken zich en begon meer druk te zetten. Na de 3-0 had trainer Boelens Mark Schaap gewisseld voor de snelle Fatos Azemi om zo gebruik te maken van de vrije ruimte in de aanval. Ook werd Jeroen Boshuizen die last had gekregen van kramp naar de kant gehaald en kwam Rick Aernaudts voor hem in het veld. Echter ook na deze verse krachten werd de druk van Hoevelaken groot op het BAS doel. In de 73e minuut werd de druk op het BAS doel dan ook beloond met een doelpunt. Zo was de stand op 3-1 gekomen en rook Hoevelaken bloed. In de 75e minuut had BAS even erg veel geluk. Een actie van Keeper Martijn Dekker tegen een aanvaller van Hoevelaken had een strafschop moeten zijn. Gelukkig was scheidsrechter de Jager even met andere dingen bezig en verzuimde de strafschop te geven. BAS was wel gewaarschuwd en de wedstrijd was nog niet beslist. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de 76e minuut beslist en was de overwinning binnen gehaald door een prachtig genomen vrije trap van Danny Maassen. De bal belande in de rechterbovenhoek van de keeper en was de 4-1 een feit. In de 84e minuut mocht Fatos Azemi ook nog de 5-1 binnen schieten en was de eindstand bekend.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en waren de eerste 3 punten een feit. Zo sloot het eerste elftal een week af waarin goed is gespeeld met 2 keer winst in een wedstrijd en kan er met vertrouwen worden uitgekeken naar de volgende wedstrijd tegen Avereest voor de beker. Deze wordt aanstaande dinsdagavond om 19.45 uur gespeelt.

Komende zaterdag speelt BAS uit tegen het lastige Ter Schuurse Boys. Wij hopen dat er dan ook weer veel supporters BAS komen ondersteunen.

Danny Maassen

Mark Schaap

Fatos Azemi

Nabil Essaddouqi

Stefan Tolhoek

BAS 1 - HOEVELAKEN 1: 5 - 1 (1 - 0)

8' doelpunt 1 - 0  Stefan Tolhoek (-)

46' doelpunt 2 - 0  Nabil Essaddouqi (Stefan Tolhoek)
47' doelpunt 3 - 0  Mark Schaap (Danny Maassen)
73' doelpunt 3 - 1
76' doelpunt 4 - 1  Danny Maassen (-)
84' doelpunt 5 - 1  Fatos Azemi (Nabil Essaddouqi)