BAS 1 - Prins Bernhard 1 : 5-1

BAS 1 5 - 1  Prins Bernhard 1
16-12-2006

BAS oppermachtig

Was Prins Bernhard vroeger nog wel eens een angstgegner, dit keer maakte BAS korte metten met de ploeg uit Uddel. Binnen 20 minuten een 3-0 voorsprong en uiteindelijk een 5-1 zege.

Trainer Kramer kende vooraf de nodige problemen binnen zijn selectie. Zo waren Ferry Kamps en Kristian Weijers geblesseerd, waardoor er flink geschoven moest worden in het elftal. Erwin Ten Cate was deze zaterdag echter wel present en liet zien een productieve spits te zijn. Met name de eerste 20 minuten walste BAS letterlijk over Prins Bernhard heen. Al na 3 minuten slalomde Stefan Tolhoek langs 3 tegenstanders om daarna de bal breed te leggen voor ten Cate. Even later was het al 2-0. Een vrije trap van Iven van Velde werd door diezelfde ten Cate verzilverd. BAS bleef goed spelen en kwam kort daarop zelfs op 3-0. Een hoek werd niet goed verwerkt door de de ploeg uit Uddel, waarna Danny Maassen als een duveltje uit een doosje op dook en voor 3-0 zorgde. BAS leek het daarna wel even goed te vinden en gaf Prins Bernhard de ruimte om te voetballen. Volledig onnodig zorgde het er daardoor voor dat er kansen ontstonden voor het doel van Jacco Schaap. De paal en doelman Schaap stonden treffers van Prins Bernhard echter in de weg. BAS schakelde weer een tandje bij en liep eenoudig wel naar de ruststand van 4-0. Een goede actie van Mart Sweep werd uiteindelijk afgerond door Erwin ten Cate.

Uitspelen
De 2e helft liet een minder aantal doelpunten zien. BAS leek het prima te vinden en hoefde niet meer zo nodig, terwijl Prins Bernhard wel wilde maar niet kon. Toch maakte Erwin ten Cate even later zijn 4e van de middag. Wederom een prima actie van Stefan Tolhoek zorgde ervoor dat ten Cate zijn 4e van de middag binnen kon schuiven. Met 5-0 was eigenlijk de enige smet op de wedstrijd de tegengoal van Prins Bernhard. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde voor een verrassend afstandsschot waar Schaap geen antwoord op had. BAS schrok weer even wakker en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd weer volledig.

Goed, maar het moet beter
Stefan Tolhoek was na afloop tevreden: "We spelen een prima pot en een ploeg als Prins Bernhard is toch altijd een team waar we vaak moeite mee hebben", aldus Tolhoek, die verder aangaf nog niet tevreden te zijn: "Bij vlagen speelden we erg goed, met name de eerste 20 minuten van de wedstrijd, willen we echt in aanmerking komen voor de titel aan het einde van het seizoen, dan zal het nog beter moeten. We zullen er naar toe moeten werken dat we dat niveau uit de eerste 20 minuten langer vast kunnen houden".

Volgende week speelt BAS de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.