BAS 1 - Unicum 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1  Unicum 1
28-10-2006

BAS blijft ongeslagen!

Na de periodetitel was het zaak om de boel weer op te pakken. In de topper tegen Unicum werd geen fout gemaakt. Na een spannende wedstrijd trok BAS aan het langste eind en won het met 2-1

Na Vierhouten uit (3-2 winst) was de wedstrijd tegen Unicum eigenlijk pas de 2e echte topper van het seizoen. Bij de start van de wedstrijd was al snel duidelijk dat Unicum van een goed niveau is en dat er vorig jaar niet voor niets twee keer van de ploeg uit Lelystad werd verloren.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren dan ook voor Unicum, samen met de grootste kansen. Eerst werd er door de gasten overgeschoten in kansrijke positie en even later stond doelman Schaap op de juiste plek. BAS herpakte zich, zette aan en creeerde de beste kansen. Erwin ten Cate werd in kansrijke positie onderuitgetrokken, maar kreeg geen strafschop. Unicum had op dat moment een optisch veldoverwicht, maar verslikte zich in de ruimte die het kreeg. Met een vlotte counter stoomden Danny Maassen en Erwin ten Cate op naar het doel van Unicum. De laatse werd, weer, onreglementair gestopt en dit keer kon de scheidsrechter niet anders dan een strafschop geven.

Erwin ten Cate wordt getackeld (foto: Richard Mol)

Stefan Tolhoek twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk vanaf 11 meter binnen.

Unicum was duidelijk van slag en BAS draaide de duimschroeven aan. Het spelbeeld draaide om en BAS werd de bovenliggende ploeg met bijbehorende kansen. Via een mooie aanval was het eindstation uiteindelijk Danny Maassen, maar hij zag zijn schot op de lat eindigen. Grootste kans was echter voor Iven van Velde. Na een goede voorzet van Rolf de Jong, redde de keeper knap op zijn inzet. BAS deed zichzelf te kort en verzuimde de wedstrijd voortijdig op slot te gooien.

Ander spelbeeld
BAS ging in de 2e helft op dezelfde voet door en was direct gevaarlijk. Stefan Tolhoek slingerde zichzelf door de verdediging, maar schoot uiteindelijk naast. Op dat moment leek het of Unicum wakker werd. BAS probeerde de rust te bewaren, maar kreeg het zwaarder en zwaarder, zonder dat dat in eerste instantie tot echte kansen leidde. Toch werd het uiteindelijk 1-1. Balverlies op het middenveld en niet consequent ingrijpen achterin, zorgde voor de, op dat moment terechte, 1-1. De wedstrijd werd grimmiger en de scheidsrechter had moeite om het spel in goede banen te leiden. De manier van fluiten droeg hier ook niet echt aan bij en zorgde voor frustratie aan beide kanten. Unicum leek op voorsprong te komen, maar Richard Bies redde knap op de lijn. Even later sloeg de vlam in de pan. Een charge op Roy van Hoorn werd niet bestraft en een opstootje langs de lijn was het gevolg. Het publiek ging er eens goed voor zitten en maakte zich op voor een heet laatst kwartiertje.

Grote vreugde na de 2-1 van Maassen (foto: Richard Mol)

Unicum wenste geen genoegen te nemen met een gelijk spel en probeerde de winst binnen te halen. Net als in zoveel wedstrijden was het echter weer Jaco Schaap die de ploeg in de race hield. Tot twee keer toe redde hij knap in een 1-op-1 situatie. Twee minuten voor tijd kwam voor BAS de laatste kans op een voorsprong. Een corner van Iven van Velde werd in eerste instantie weggewerkt. Rolf de Jong bracht de bal uit de rebound voor de goal en zag, tot ieders vreugde, goudhaantje Danny Maassen de bal knap achter de doelman knikken. Unicum zette alles op alles maar scoorde niet meer.

Vreugde groot
De ontlading na de wedstrijd was groot. Niet alleen bij de spelers van BAS 1, maar ook bij het publiek dat minuten achtereen kampioenen, ole, ole scandeerde. Voor trainer Stegeman was dit tevens zijn laatste wedstrijd bij BAS 1. Vanaf volgende week staat hoofdtrainer Rob Kramer weer voor de groep, die de zware taak krijgt om de ongeslagen status van BAS, 8 wedstrijden 24 punten, voort te zetten.