De Veluwse Boys 1 0 - 1  BAS 1
4-12-2004
Sportpark De Westeneng, Hogesteeg 28 Garderen

BAS steelt punten

BAS kwam zaterdag goed weg tegen Veluwseboys. Een vroeg doelpunt van Gerjan Westerhof zorgde uiteindelijk voor de benauwde overwinning.

Bij de start van de wedstrijd was het duidelijk dat Veluwseboys de heenwedstrijd in Biddinghuizen nog vers in het geheugen had. De grote nederlaag die het daar leed (6-0), zorgde ervoor dat het team het veld opstapte met 5 verdedigers, 4 middenvelders en slechts 1 spits. BAS had in de eerste helft dan ook een flink veldoverwicht, maar echte kansen creeerde het niet.

Toch kwam de ploeg op voorsprong. Een ingooi op Gerjan Westerhof, die na een korte draai direct op doel schoot. De doelman was verrast en zo stond BAS, op dat moment terecht, op voorsprong. De rest van de 1e helft bestond vooral uit slechte passing en rommelig voetbal. Veluwse Boys was dicht bij de gelijkmaker. Doelman Schaap redde in eerste instantie. De bal rolde op 6 meter van het doel en kansrijke positie schoot de spits van Veluwse Boys echter over.

Benauwde 2e helft
In de 2e helt waren de rollen enigszins omgekeerd. Veluwse Boys schoof door naar voren en hanteerde veelvuldig de lange bal. BAS stelde hier voetballend weinig tegen over en zo werd het een fysieke wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen. Kansen waren er voor Marc Wisse, Louis de Koeier, Jelle Sybesma en Gerjan Westerhof, maar BAS verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk kreeg het nog bijna het deksel op de neus, maar net als wel vaker dit jaar, stond doelman Schaap weer op de goede plek.

Diezelfde Schaap zorgde aan het eind van de wedstrijd misschien wel voor de mooiste en beste redding van dit seizoen. Na een verlengde bal kreeg de spits van Veluwse Boys vrij doorgang naar de doelman van BAS. Na 1 stuiter haalde de spits verwoestend uit. Waar iedereen de gelijkmaker verwachtte, tikte Schaap de bal met een schitterende reflex over de lat.

Niet mooi, wel punten
Trainer Kragt was na afloop tevreden: "Misschien een beetje geluk, maar zonder geluk vaart niemand wel. We hebben het onzelf erg moeilijk gemaakt, door in de 1e helft met te weinig concentratie te spelen, anders had je de wedstrijd voor de rust al in het slot kunnen gooien.", aldus Kragt.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Bij winst kan BAS goede zaken doen in de 2e periode.