BAS 1
2022/2023

BAS wacht lang met veiligstellen overwinning

25 maart 2023 - Bron: BASVoetbal.nl

De voetballers van BAS hadden er vandaag lang voor nodig om een voorsprong te nemen op hekkensluiter ZVV '56 uit Apeldoorn. Pas na de bevrijdende 2-0 laat in de tweede helft kon de overwinning worden bijgeschreven. Uiteindelijk werd het 3-0.

Een winderig hoofdveld op Sportpark De Schelp leek een eenzijdige wedstrijd te herbergen. Een groot deel van de eerste helft was het BAS dat de lakens uitdeelde. ZVV mocht hooguit hopen op een counter met hun snelle aanvallers. Toch was BAS vaak slordig in het uitspelen van het veldoverwicht en kwam net de laatste pass niet goed aan.

0-0 ruststand
Een minuut of tien voor de rust viel dan eindelijk een treffer voor BAS na een mooie aanval via David van Dijk en Coen Grafhorst die voorzet op Bas van Luenen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Vlak voor het rustsignaal was het ineens ZVV met een grote kans vrij voor de BAS-doelman, maar Joost Jan Nitrauw toonde vandaag zijn waarde en redde.

De vragende blik naar de zijlijn spreekt boekdelen. De 1-0 van Bas van Luenen wordt afgekeurd wegens buitenspel

Lang wachten
In de tweede helft duurde het lang voordat de wedstrijd de kant van de thuisploeg opviel. BAS had eigenlijk ook recht op weinig gezien het spel in dit deel van de wedstrijd. Te vaak werd een te eenvoudige oplossing gekozen, zodat het aanvallende spel van BAS makkelijk te verdedigen was.

Nitrauw redt
De echte doorbraak kwam pas nadat er gewisseld werd. Een half uur voor tijd werd Mike Geres, voor het eerst weer in het veld na een blessure, ingebracht en een minuut later wist hij al te scoren met het hoofd uit een goede voorzet vanaf de rechterkant. De energie die Geres altijd brengt, maakte vandaag net even het verschil om de ban te breken.

Goudhaantje Mike Geres kopt de 1-0 binnen

Na de 1-0 zou je verwachten dat BAS eenvoudig zou doordrukken, maar niets was minder waar. Tot twee keer toe moest Joost Jan Nitrauw redding brengen en BAS op de been houden. Pas na de 2-0 van Leander Touw kon BAS de wedstrijd uitspelen.

Pas een kwartier voor tijd tekent Leander Touw de 2-0 aan

Ruim
Yuri van den Dikkenberg maakte namens de Biddinghuizers kort daarna ook nog 3-0, zodat er toch nog een ruime overwinning op het scorebord stond en de wind en regen met vreugde werd weggespoeld. BAS houdt met de overwinning aansluiting bij de bovenste posities, en dus meer afstand van de onderste zes, die leiden tot degradatie naar de nieuw op te richten vijfde klasse.

En kort daarna de 3-0 van de schoen van Yuri van den Dikkenberg